انجام کلیه تشریفات گمرکی، صادرات و واردات و خدمات لجستیک

حمل دریایی (تاریخچه ، روشها ، مزایا و معایب)

حمل دریایی (تاریخچه ، روشها ، مزایا و معایب)
 

تجارت دریایی از چشم‌انداز تاریخ

 

کشتیرانی و حمل دریایی یکی از جدایی ناپذیرترین قسمتهای تجارت در جهان میباشد  . سابقه کشتیرانی و اهمیت آن در تجارت به دوران باستان بازمیگردد . در دوران باستان از رودخانه ها جهت حمل بار به وفور استفاده می شد. در مصر باستان از پاپیروس برای ساخت کرجی های کوچک استفاده می گردید. دو اختراع کلیدی که موجب پدید آمدن انقلابی در تاریخچه کشتیرانی گردید، قایق چوبی و بادبان بود. یکی از مواردی که توسعه حمل و نقل دریایی نقش مهمی داشته، حفر کانالی از رودخانه نیل به دریای مدیترانه و ارتباط اقیانوس هند و دریای سرخ به این دریا بود. این کانال که در 523 قبل از میلاد به دستور داریوش هخامنشی حفر گردید، بزرگترین تحول در تجارت دنیای باستان بشمار می رفت.

 

آمار تجارت دریایی

 

بخش عمده‌ای از تجارت جهانی از طریق شبکه حمل و نقل دریایی صورت می‌پذیرد به طوری که در عصر حاضر حدود 80 درصد تجارت بین‌المللی از طریق دریا انجام می‌شود.این سرمایه گذاری ها و پیشرفت ها موجب گردیده که حجم عظیم 6 میلیارد تن بار توسط 30.936 کشتی تجاری بیش از 1000 تن (آمار سال 2005) در 3022 بندر کوچک و بزرگ در 188 کشور در سطح جهان جابجا شود

 

انواع روش‌های حمل و نقل دریایی

 

حمل کانتینر: کانتینرها جعبه‌های فولادی هستند که برای حمل و جا به جایی بار از آن‌ها استفاده می‌شود. حمل و نقل کانتینری از دهه 1960 رواج پیدا کرد. کانتینرها در انواع مختلف و ابعادی مطابق با استانداردهای جهانی در اندازه‌های مختلف طراحی می‌شوند که متناسب با ابعاد کشتی، کانتینرهایی با ابعاد متناسب مورد استفاده قرار می‌گیرد

حمل و نقل رولی(Roll-on/Roll-off یا Ro-Ro): از این نوع حمل و نقل برای حمل و جا به جایی ماشین‌آلات و وسایل نقلیه استفاده می‌شود.

حمل بارج: بارج‌ها قطعات باربری هستند که به کشتی‌ها متصل می‌شوند تا ظرفیت حمل بار کشتی‌ها را افزایش دهند. بارج‌ها در ابعاد و اندازه‌های متفاوتی ساخته می‌شود که کشتی‌ها می‌توانند بسته به نوع نیازشان اندازه متناسب بارج‌ها را انتخاب کنند.

.

حمل تانکر: این نوع حمل و نقل در جا به جایی مایعات یا گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش حمل و نقل ایمن‌ترین روش حمل و نقلی است که می‌تواند نیاز صنایع نفت و گاز را مرتفع سازد

حمل فله: از این روش حمل و نقل برای کالاهایی که قابلیت بسته‌بندی ندارند و به صورت فله جا به جا می‌شوند، مثل: ذغال سنگ، کود، غلات و… استفاده می‌شود.

 

حمل دریایی
حمل دریایی

 

مزایای حمل دریایی

 

. باتوجه به اینکه تقریبا تمامی صنایع مستقیم یا غیر مستقیم با تجارت مرتبط هستند و تجارت و کشتیرانی روابطی تنگاتنگ دارند رونق صنعت کشتیرانی میتواند منجر به رونق اقتصادی تمامی کشورها شود .

. حمل و نقل دریایی به دلیل ظرفیت عظیم انتقال کالا، یک روش اقتصادی و مقرون به صرفه برای تجّار میباشد . استفاده از حمل دریایی منجر به کاهش قابل توجه هزینه های لجستیک میشود.

 . امروزه با توجه به اهمیت محیط زیست و افزایش روز افزون میزان انتشار گازهای گلخانه ای ، حمل و نقل دریایی یک روش نسبتاً کم آسیب نسبت به دیگر روشهای حمل میباشد و در این روش سوخت کمتری استفاده میشود.

 

معایب حمل و نقل دریایی

 

 . همه کسانیکه از خدمات حمل دریایی استفاده کرده اند میدانند که این روش حمل نسبتاً روشی طولانی است و تنها برای کالاهای دارای مدت زمان مصرف طولانی تر مناسب میباشد.

. با توجه به اینکه همه کشورها دسترسی به آب های آزاد و دریا ها ندارند ،نمیتوان از این روش برای حمل کالا به تمامی کشورها استفاده کرد.

 

برترین ناوگان دریایی جهان برای کدام کشور است؟

 

با توجه به آمار ها کشور اندونزی بخاطر شرایط جغرافیایی خود که کشوری مجمع الجزایری است و از هر جهت با اقیانوس محاصره شده است دارای بزرگترین ناوگان دریایی جهان با تعداد 11422  کشتی است. در رتبه دوم کشور چین با 8262 کشتی و در رتبه سوم کشور پاناما با 8174 کشتی قرار دارد . کشور ایران در این رتبه بندی در جایگاه 23 ام قرار دارد.

 

تجارت دریایی
تجارت دریایی

 

خدمات کیاست ترخیص در زمینه حمل دریایی

 

مجموعه کیاست ترخیص با شرکت های معتبر حمل و نقل بین المللی همکاری های نزدیکی داشته  و کالای شما را در تمامی بنادر جهان تحویل گرفته و در اسرع وقت مراحل حمل و ترخیص کالای شما را انجام میدهد . مجموعه کیاست ترخیص دارای سابقه ای درخشان در زمینه حمل کالا از بنادر چین ،هندوستان ، امارات و… میباشد.

واردات و ترخیص کوپ سنگ | کیاست ترخیص

واردات و ترخیص کوپ سنگ | کیاست ترخیص

صادرات پلی اتیلن به ترکیه و اروپا | کیاست ترخیص

صادرات پلی اتیلن به ترکیه و اروپا | کیاست ترخیص

صادرات نمک به ترکیه | کیاست ترخیص

صادرات نمک به ترکیه | کیاست ترخیص

ترخیص از مرز رازی خوی | کیاست ترخیص

ترخیص از مرز رازی خوی | کیاست ترخیص

واردات از ایتالیا + ترخیص و حمل و نقل | کیاست ترخیص

واردات از ایتالیا + ترخیص و حمل و نقل | کیاست ترخیص

ترخیص ماشین آلات نساجی | کیاست ترخیص

ترخیص ماشین آلات نساجی | کیاست ترخیص

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.