
هزینه های ترخیص کالای وارداتی از گمرک
هزینه های ترخیص کالا از گمرک بستگی به پارامترهای مختلفی مانند نوع کالا ، حجم ، کشور تولید کننده ، ارزش کالا و… دارد که در محاسبه هزینه ها باید همه این موارد را در نظر گرفت اما مهارت ، تجربه و تسلط بر قوانین ترخیص کار نیز نقش بسزایی در کاهش هزینه ها دارد .

سایر هزینه های ترخیص کالا کدامند؟
حقوق ورودی
مالیات بر ارزش افزوده
هزینه خدمات
انبارداری
تخلیه و بارگیری
عوارض هلال احمر
بیمه
استاندارد
آزمایشگاه
تعیین ماهیت
COI
هزینه دریافت مجوز از سایر نهاد ها(وزارت بهداشت،وزارت صمت، سازمان انرژی اتمی و…)
لازم به توضیح است که پرداخت هزینه های ذکر شده در هفت بند اول برای همه کالاها ضروری است ولی بقیه موارد برای برخی از کالا ها اجباری میباشد.
حقوق ورودی واردات چیست؟
طبق ماده 1 قانون امور گمرکی تعریف حقوق ورودی به این ترتیب است: « حقوق گمرکی معادل چهار درصد (۴%) ارزش گمرکی کالا به اضافه سود بازرگانی که توسط هیئت وزیران تعیین میگردد بهعلاوه وجوهی که بهموجب قانون، گمرک مسئول وصول آن است و به واردات قطعی کالا تعلق میگیرد ولی شامل هزینههای انجام خدمات نمیشود. حقوق گمرکی هزینه ای بسیار رایج در گمرک تمامی کشورهاست و همه بازرگانان موظف به پرداخت آن هستند. همچنین سود بازرگانی برای همه کالاها یکسان نیست و بر اساس بخشنامه های ابلاغی دولت، همه ساله به صورت جداگانه تعیین می گردد.
مالیات بر ارزش افزوده
نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی به شرح زیر است:
حقوق ورودی کالا بعلاوه ارزش گمرکی آن ضرب در 9 درصد
هزینه خدمات گمرک
این هزینه شامل مواردی همچون انبارداری، باربری، صفافی (بارچینی)، تخلیه و بارگیری میباشد.
عوارض هلال احمر
این هزینه عبارت است از 1% حقوق ورودی قابل پرداخت به گمرک.
هزینه بیمه
نحوه محاسبه تقریبی این هزینه عبارت است از 5/0 درصد ارزش سیف کالا.

هزینه استاندارد
برخی از کالاها نیازمند استاندارد اجباری میباشند که در اینصورت از کالا نمونه برداری شده و به آزمایشگاه های مربوطه ارسال میگردد . این خدمات نیز شامل هزینه هایی با توجه به نوع و مقدار کالا میباشد .
هزینه های تعیین ماهیت
برخی از کالاها نیازمند تعیین ماهیت میباشند که در اینصورت از کالا نمونه برداری شده و به آزمایشگاه های مربوطه ارسال میگردد . این خدمات نیز شامل هزینه هایی با توجه به نوع و مقدار کالا میباشد.
COI گواهی
COIاگر کالایی شامل استاندارد اجباری باشد میتوان آنرا به اختیار وارد کننده در کشور مبدا دریافت کرد که به این گواهیCOIگفته میشود . این گواهی نیز شامل هزینه هایی میباشد.
سایر مجوز ها
برخی از کالا ها نیازمند مجوزهایی از سایر نهاد ها مانند وزارت بهداشت،وزارت صمت، سازمان انرژی اتمی و… میباشند که بردارنده هزینه هایی هستند.
سخن پایانی
هزینه های گمرکی کالاهای وارداتی یکی از مهمترین مسائلی میباشد که هر وارد کننده ای باید در نظر گرفت . در این میان اطلاعات و مهارتهای ترخیص کار از مهمترین مواردی است که میتواند به طرز چشمگیری هزینه های شما را کاهش دهد . مجموعه کیاست ترخیص که به دفعات مکرر ترخیص انواع کالاها را از گمرکات مختلف انجام داده است میتواند در کاهش هزینه های شما کمک شایانی کند . برای استعلام آنی هزینه های ترخیص کلیک کنید.
.
- کیاست ترخیص